fbpx

În anul 2012, alpinistul-fotograf Cristian Tzecu din Timişoara a realizat o serie de fotografii şi filmări inedite în vizita sa pe meleagurile americane. Printre zonele vizitate s-au numărat Philadelphia, New York, Washington DC, Las Vegas, San Francisco, Marele Canion, Parcul Naţional Bryce Canyon, Moab sau Parcul Naţional Joshua Tree.

Iniţial, Cristian Tzecu a folosit un Nikon 1 V1,  pentru expediţia sa în Munţii Anzi, reuşind să urce pe vârful Ojos del Salado (cel mai înalt vulcan din lume), până la 6893 m altitudine. Aparatul foto mirrorless a fost oferit de către SinPRO.

După expediţia în Anzi, a avut fericita ocazie de a merge şi în SUA, unde a fotografiat şi filmat locuri reprezentative:

[vimeo http://vimeo.com/57053291]

Dacă atunci (în expediţia din Anzi) singura mea nemulţumire era legată de faptul ca butonul de filmare era prea îngropat şi nu îl puteam folosi, avînd supramănuşile, aici, in Statele Unite, a fost cu totul altceva. […] Nikon 1 V1 şi-a demonstrat din plin abilităţile. Less is more s-a aplicat şi aici: un aparat care să încapă într-un buzunar mai mare, de greutate mică şi care este, totuşi, capabil de filmare full HD, timp lung  de expunere, format RAW şi o optică foarte bună – este visul oricui face fotografie de călătorie. Locurile pe unde am fost însoţit de aparat sunt legendare, fie că e vorba de metropole sau de sălbăticia vestică.  […] Cea mai mare provocare însă, indiferent de aparat, este să încerci să vezi acel altceva în locuri în care milioane de oameni fac nenumărate fotografii…, a scris Cristian Tzecu pe blogul său personal.

sinpro-tzc_2078