fbpx

Pentru fotografii profesionisti nu exista niciun dubiu atunci cand isi aleg cea mai noua jucarie, pentru ceilalti, adica fotografii amatori sau incepatori, intreaga aventura este de fapt un mare mister. Avand in vedere si evolutia rapida a pietei in acest domeniu, este destul de greu sa te orientezi spre o anumita marca si mai departe spre un anumit model al brandului respectiv.

Prima camera foto trebuie achizitionata cumpatat. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa alergi prin toate magazinele sa vezi stocurile si cele mai bune oferte, ci pur si simplu ca trebuie sa te pregatesti un pic inainte de a face achizitia primei tale camere foto.

Calitatea unei camere foto

Camere foto de calitate

Calitatea este evident cel mai important aspect in alegerea unei camere foto. Nu trebuie sa faci rabat de la calitate pentru pret sau pentru functii pe care nu le vei folosi. In acelasi timp un pret mare nu inseamna neaparat calitate. Conteaza pe numele mari de branduri, cum sunt Nikon si Canon, pentru ca experienta lor in domeniu este cea care ii recomanda fara doar si poate la capitolul calitate.

In plus, trebuie sa consideri factorul de calitate si in privinta rezistentei. Vei dori sa faci poze mult timp cu aceasta camera si sa nu o strici la prima lovitura sau la prima cadere. Nu alege aparate foto imbracate in plastic, ci pe cele din titan, de exemplu, pentru ca sunt mult mai rezistente.

Camerele foto si functiile lor diverse

Functii camere foto

Alege camera foto care dispune de functiile care ti se potrivesc tie ca fotograf amator. Daca iti place sa fii creativ cu imaginile tale, atunci ai nevoie de mai multe posibilitati. Daca te intereseaza crearea unor tablouri de mari dimensiuni din pozele tale, atunci trebuie sa fii atent la megapixeli. Daca vrei poze simple, atunci functiile numeroase nu vor face altceva decat sa te incurce.

Pana la urma este alegerea ta, insa cea mai buna alegere pe care o poti face este sa optezi pentru o camera foto care are ceea ce ai tu nevoie. Astfel poti opta pentru cele mai bune functii pentru tine si pentru fotografiile pe care urmeaza sa le faci.

Aloca-ti un buget pentru camera foto

Buget pentru camera foto

Chiar daca ai tendinta sa asociezi mai scump cu mai bun, nu inseamna ca trebuie sa-ti depasesti bugetul pentru o camera foto de ultima generatie. Aloca-ti un buget pentru aceasta achizitie si mentine-te in limitele impuse. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti cea mai buna camera foto pentru banii de care dispui.

Analizeaza care sunt cele mai bune camere foto care se apropie de limita maxima a bugetului tau. Compara-le diferitele functii, posibilitatile pe care ti le ofera si celelalte detalii tehnice, pentru a vedea care dintre ele merita cu adevarat banii de care dispui.

Nu te lasa pacalit de funcii non-fotografice

Functii foto

Daca o camera foto include functii care nu au neaparat legatura cu fotografia, mai bine opteaza pentru altceva, pentru ca sigur s-a renuntat la calitatea fotografica pentru a putea adauga elementele noi… si total inutile. De exemplu, zoom-ul digital este una dintre aceste instrumente, pentru ca nu va face altceva decat sa degradeze calitatea imaginii pe care incerci sa o surprinzi, afectand in acelasi timp stabilitatea si focusarea obiectivului. Este recomandata optarea pentru un zoom optic sau pentru un zoom digital nu mai mare de 10-20X.

Gandeste-te la viitor… prin lentilele obiectivului

Lentile foto

Unul din lucrurile la care multi fotografi amatori nu se gandesc este viitorul. Aparatele bune de fotografiat si accesoriile lor pot fi destul de costisitoare, iar, daca vrei sa evoluezi in fotografie, trebuie sa fii pregatit sa faci anumite investitii. Pentru asta insa, trebuie sa le analizezi bine inainte.

Daca optezi pentru o camera Nikon si pentru sisteme de lentile complexe, speciale, atunci ramai la ele. Acelasi lucru este valabil si pentru Canon. Asadar, nu alege aparatul foto numai in functie de posibilitatile pe care le ofera varianta standard a acestuia, ci gandeste-te mai departe la celelalte sisteme de care vei avea nevoie mai tarziu, cand te vei specializa in fotografie.

In concluzie, trebuie sa alegi camera foto care ti se potriveste cel mai bine. Tine cont de calitatea aparatelor foto, dar si de valoarea brandului care l-a produs. Aliniaza functiile camerei foto la nevoile tale de fotografie, pentru a descoperi cel mai bun model al brandului respectiv. Si nu uita de lentile! Pentru ca pana la urma acestea sunt cele mai importante, asigura-te ca le oferi o importanta sporita si vei face cea mai buna achizitie pentru prima ta camera foto!