fbpx

Telefonul tău are funcție de foto? Câți megapixeli are? Numai 5?

La un moment dat, cineva a zis că: ”cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai la tine” și mare dreptate avea. Un smartphone din ziua de azi înca nu bate la performanță  un dSLR sau un aparat cu senzor mare (gen mirrorless sau unele aparate compacte mai performante) dar îl poți folosi să faci poze și uneori, chiar fotografii, lucrări de artă.

Tiny Collective este un grup de fotografi care folosesc doar telefonul mobil pentru a realiza fotografii excepționale. Unul dintre membri acestui colectiv e român și îl cheama Dan Cristea, locuiește în Toronto, Canada.

Nu îți zic să treci de pe un dSLR pe mobil, ci să nu uiți că oportunități fotografice există peste tot și dacă nu ai un aparat foto dedicat la tine, poți apela cu încredere și la un telefon “deștept”. Cum zice românul: “Nu știi de unde sare iepurele”.

Uneori, telefonul mobil gen smartphone poate deveni ca un fel de caiet pentru notițe. Dacă ai observat un loc interesant de fotografiat și ți-a venit ideea să faci cu cineva o sesiune foto acolo, ca să nu uiți, fă-i o poză cu mobilu’.

Fotografia de sus este făcută cu un telefon Nokia și face parte dintr-un proiect de al meu numit Meggie. Dinozaurul Meggie a avut mare succes pe Facebook și Instagram dar, din păcate, am pierdut subiectul mergând cu bicicletă prin oraș.

Cu această ocazie, te rog să mă anunți dacă o vezi pe Meggie undeva prin Timișoara. Mulțumesc!

Valognes by Zorislav Stojanovic

O amintire din Valognes, Franța 2013, Iunie

P.S. pentru aparate mai serioase decât un smartphone îți recomand să treci pe la SinPRO. Nu uita de Black Friday!!!