fbpx

Luna Plantării Arborilor (15 martie – 15 aprilie) este unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând totodată o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

Asemenea unui scurt istoric, acest eveniment a avut loc pentru prima dată în anul 1872, debutând ca sărbătoarea sădirii arborilor în SUA, ca o consecinţă a accentuării despăduririlor. În România, prima dată a fost organizat în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea de “Sărbătoarea sădirii arborelui”.

În weekendul trecut, echipa de voluntari SinPRO (formată din angajaţi şi clienţi) a participat pentru prima dată la campania Luna Plantării Arborilor. Locul de împădurire a fost Herghelia Izvin (distanţă de circa 20 km de Timişoara), subunitate a Direcţiei Silvice Timiş. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele săptămâni şi a pământului îmbibat cu apă, am reuşit să plantăm numai în jur de 50 de arbori. La finalul acţiunii, am imortalizat “munca” depusă, cu promisiunea că ne vom întoarce să urmărim evoluţia copacilor, poate chiar sub forma unui proiect fotografic. Pe lângă acţiunea de plantare, am avut ocazia să vizităm Herghelia Izvin şi chiar să călărim. Aşadar, pe această cale dorim să mulţumim Direcţiei Silvice Timiş pentru tot suportul acordat şi pentru organizarea campaniei!

DSC_0930

Mai multe fotografii de la eveniment puteţi vedea pe pagina noastră de Facebook.