fbpx

In ultima vreme am inceput sa ma confrunt cu numarul mare de incarcatoare pe care trebuie sa le iau cu mine in excursie. Calatorind cu motocicleta mai mult decat cu masina sau alt mijloc de transport cu spatiu mare de depozitatre, fiecare buzunarel gol al gentii inseamna un plus de comfort si liniste. Fiecare accesoriu multimedia pe care il las acasa, inseamna o grija in minus. Cu toate ca incerc sa las acasa cat mai multe accesorii multimedia, pana la urma tot ajung sa iau un rucsac plin cu aparatura si o plasa de incarcatoare si cabluri.

Ce aparatura si accesorii iau cu mine la drum lung

  • Telefon sau telefoane (cand aveam si telefon de serviciu, trebuia sa-l iau si pe acela cu mine). Aici se mai adauga incarcator de priza si de 12v pentru telefonul meu personal si un incarcator de priza pentru telefonul de serviciu.
  • Aparatul foto cu incarcatorul lui dedicat.
  • Blitul si statiile emisie-receptie cu un incarcator voluminos pentru acumulatorii AA.
  • Camera de filmat GoPro cu cablu USB si un incarcator extern pentru celalalt acumulator.
  • GPS cu incarcator de 12v.

Total: 7 incarcatoare.

Asta e lista cu accesoriile obligatorii, dar alta data mai iau cu mine un mp3 player si tableta cu incarcatorul ei. Fiind confruntat cu aceasta problema a trebuit sa gasesc rapid o solutie ca sa nu mai car atatea incarcatoare dupa mine. Un astfel de incarcator trebuia sa aibe doua calitati:

  • Sa incarce orice baterie de care eu am nevoie
  • Sa fie ieftin.

Cele mai bune incarcatoare universale

Sinpro-art-landscape

Beneficiile practice ale incarcatoarelor universale Hahnel

Atat Hahnel Unipal, cat si Hahnel Unipal Plus sunt incarcatoare universale de mici dimensiuni si incap usor in buzunarul unui rucsac. Deci, pe langa faptul ca au o utilitate universala, sunt si practice pentru cei care pleaca la drum lung si au nevoie de un bagaj cat mai mic, asa ca mine.

Alimentarea incarcatoarelor Hahnel

Ambele incarcatoare marca Hahnel se pot alimenta la priza pe care o aveti acasa sau la cea de 12v din masina. Avand posibilitatea conectarii la o priza de 12v puteti incarca pe drum sau in varful muntelui orice tip de acumulator fie ca este vorba de acumulatori AA, unul dedicat al aparatului foto sau chiar telefonul mobil in caz de urgenta.

Acumulatori suportati de Hahnel Unipal si Unipal Plus

Atat Hahnel Unipal, cat si Hahnel Unipal Plus suporta acumulatori dedicati. Un acumulator dedicat este un acumulator care nu poate fi folosit pe alt aparat decat cel pentru care a fost construit. In acest caz pentru a incarca 2 acumulatori diferiti vei avea nevoie de doua incarcatoare diferite. Aceste incarcatoare au contactele de incarcare reglabile si in acest fel puteti incarca orice acumulator dedicat. Prin acest simplu detaliu pot incarca un numar infinit de acumulatori cu un singur incarcator.

Ambele incarcatoare Hahnel suporta acumulatori AA si AAA. Avand aceasta functie stiu ca-mi pot incarca oriunde acumulatorii pentru aparatul foto compact, statia de emisie-receptie, radio, lanterna sau orice alt tip de aparatua care foloseste acest tip de acumulatori. Acestea nu sunt incarcatoarele perfecte pentru cei care vor sa incarca 4 baterii in acelasi timp pentru ca au doar doua locuri pentru acumulatorii AA si AAA. Dar daca nu va grabiti sa fotografiati la nunta, stati linistiti, se pot incarca in pereche si tot veti putea folosi blitul pana la urma

In plus, aceste incarcatoare universale Hahnel au si iesire USB. Avand iesire USB, ai posibilitatea sa incarci toate telefoanele cu cablu de date, GoPro-ul sau alte gadget-uri cu alimentare prin USB.

In cazul meu, cu unul din aceste incarcatoare pot linistit sa incarc urmatoarele: Nikon D80, GoPro, telefonul mobil, acumulatorii pentru statiile emisie-receptie, acumulatorii de la lanterna, mp3-ul si tableta. Si toate acestea le pot incarca si in casa si pe drum si in pustietate.

Nu am enumerat si blitul in lista de mai sus pentru ca am gasit ceva separat pentru acumulatorii lui. In cazul blitului am decis ca varianta mai buna este incarcatorul Ansmann 4 pro. Am ales acest incarcator pentru ca poate incarca individual sau simultan 4 acumulatori universali. Pe langa capacitatea dubla a celorlalte incarcatoare universale, acesta imi permite sa ajustez eu timpul de incarcare al acumulatorilor, sa decid daca vreau sa-i descarc sau sa-i trec printr-un program de reciclare care le mai prelungeste putin viata. Din pacate acest avantaj vine cu dezavantajul ca nu mai este loc pentru incarcarea acumulatorilor universali. In rest, si acesta are iesire USB si se poate alimenta la 12v.