fbpx

E sezonul nunţilor şi una din fotografiile care trebuie cu siguranţă realizate este cea a buchetului de flori. Nu trebuie neglijate nici aranjamentele florale, foarte importante pentru mireasă, mai ales că, din punctul de vedere al bugetului alocat pentru întreaga nuntă, pentru acestea se rezervă cam 10% din suma totală a cheltuielilor. Aşadar, folosiţi-vă creativitatea pentru a realiza o fotografie demnă de a fi publicată într-o revistă de specialitate. Cu siguranţă va fi foarte apreciată!

Pentru acest articol am decis să vizitez nişte prieteni buni, specialişti în aranjamente florale şi proprietari ai brandului Root Design. Am stabilit vizita la ei pentru 19.00, deoarece ştiam că au o grădină cu tot felul de pomişori şi mult spaţiu verde. Am discutat cu ei conceptul şi atmosfera în care să fie fotografiate florile şi m-am apucat de treabă.

Am decis să folosesc lumină artificială, atât pentru a putea controla mai bine atmosfera generală,  cât şi pentru că am preconizat că vom termina în jurul orei 22.00. Astfel am aranjat bliţurile la fel ca în diagrama de mai jos:

LightingSetup

POP_4389

Setările aparatului au fost următoarele: ISO 64, f/3.5, 1/125. Un sistem de wireless pentru sincronizare a fost montat pe toate cele trei bliţuri din schema de iluminare. Am folosit două obiective: un 60mm macro şi un zoom 70-200mm f/2.8.

Rezultatele arată în felul următor:

POP_4432

POP_4429

POP_4493

POP_4505

POP_4517

POP_4587

Pentru a obţine diferite rezultate, am fotografiat aproximativ din acelaşi punct, însă de la înălţimi diferite.

SFAT: un asfel de rezultat necesită aproximativ 20-30 minute, instalare + fotografiere. Încercaţi să stabiliţi timpul acesta în programul din ziua nunţii. De asemenea, dacă cunoaşteţi persoana care se ocupă de aranjamentele florale din ziua nunţii, încercaţi să vedeţi dacă le puteţi fotografia cu o zi înainte, eliminând astfel stresul din ziua nunţii.


Sorin Popa mai poate fi urmărit pe site-ul său sau/şi pe Facebook.