fbpx

Stilul fotografic este unic pentru fiecare dintre noi. Cu cat faci mai multe fotografii, cu atat stilul tau se poate schimba si cu atat mai mult se poate imbunatati. Experienta in fotografie este cea care formeaza un anumit mod de a utiliza camera de fotografiat. Iti poti imbunatati usor stilul prin cativa pasi simpli, cu ajutorul carora vei ajunge sa faci fotografii perfecte.

Pentru a creste calitatea fotografiilor pe care le realizezi, poti opta pentru cursuri de specializare, care te vor ajuta sa descoperi tehnici moderne si utile pentru fotografie. In plus, poti studia felul in care a evoluat stilul tau fotografic in timp si ce trebuie sa faci pentru a-l dezvolta in continuare spre fotografii din ce in ce mai reusite.

Primii pasi spre fotografii reusite

Cursuri de fotografie

Imbunatatirea stilul fotografic este realizabila in primul rand cu ajutorul cursurilor. Fie ca optezi pentru resurse online sau pentru un curs de fotografie, acestea vor fi cele prin care vei descoperi metode si tehnici noi, pe care sa le aplici fotografiilor tale. Mai mult decat atat, vei fi instruit de profesionisti pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a avansa in arta fotografiei.

Cu teoria bine pusa la punct, al doilea pas pe care trebuie sa-l faci este exercitiul. Pune in practica tot ce ai invatat si exerseaza fiecare metoda, pentru a o stapani la perfectie. Teoriile clasice si regulile fotografiei te vor ajuta sa faci primii pasi, dar si sa-i dezvolti pe urmatorii, pentru a-ti forma un stil propriu in fotografie.

Alege cele mai bune subiecte pentru fotografiile tale

Cele mai bune subiecte pentru fotografii

Subiectele pe care le alegi pentru fotografiile tale sunt cele mai importante. Ele trebuie sa transmita ceva, dar si sa fie surprinse la momentul oportun. In timp, iti vei forma ochiul pentru fotografie. Vei incepe sa vezi lucrurile din jurul tau in alt mod. Tot ce trebuie sa faci pentru a gasi cele mai bune subiecte este sa privesti lucrurile sau persoanele care te inconjoara.

Alegerea celor mai bune subiecte pentru fotografii presupune imaginatie. Ca fotograf, vei vedea ceva special acolo unde altii nu vad nimic, insa printr-o fotografie reusita, vei putea scoate la lumina subiectul. Aceasta este una dintre metodele de imbunatatire a fotografiilor pe care, din pacate, nu o vei putea invata la niciun curs, dar care se va forma in timp, prin cat mai multe exercitii.

Planul de actiune pentru fotografia perfecta

Plan fotografic

O fotografie perfecta are nevoie de un plan. Acest lucru nu inseamna ca va trebui sa te gandesti la fiecare fotografie pe care o vei realiza de acum incolo, insa, atunci cand vine vorba de un anumit subiect, trebuie sa-l analizezi mai intai, pentru ca apoi sa construiesti un plan de actiune in jurul lui.

De exemplu, in fotografierea unui peisaj, trebuie sa iei in considerare mai multi factori. Conditiile meteorologice sunt foarte importante, pentru ca un camp plin de flori colorate va arata diferit sub un cer senin spre deosebire de unul innorat. De asemena, felul in care se vad culorile sub lumina soarelui de dimineata va fi diferit de cel de la apus.

Trebuie sa iei in considerare toate elementele externe care pot afecta intr-un fel sau altul rezultatul final. Indiferent de subiectul pe care il alegi, va trebuie sa analizezi cu atentie mediul in care se afla si cum il afecteaza acesta.

Folosirea aparatului foto

Cum face poze perfecte

Nu doar felul in care vizualizezi subiectul este important atunci cand planifici urmatoarea fotografie. Trebuie sa te gandesti bine si la modul in care vei utiliza aparatul foto. In functie de subiect si de conditiile externe, vei avea poate nevoie de un trepied, de lentile sau de zoom.

De exemplu, atunci cand fotografiezi o persoana, vei avea nevoie de functia macro, pentru a putea reliefa si cele mai mici detalii. Insa, daca subiectul este in miscare, functia blur va fi cea care te va ajuta sa accentuezi o anumita parte a imaginii. In final, in functie de lumina naturala de care dispui, va fi sau nu nevoie sa folosesti blitul.

Acestea sunt doar cateva din lucrurile la care trebuie sa te gandesti inainte de a realiza o fotografie si pe care trebuie sa le incluzi in plan din timp. Ele se vor schimba de la o fotografie la alta, insa, in timp, vei putea gandi subiectele in functie de diferite categorii si vei descoperi imediat instrumentele de care ai nevoie pentru o fotografie perfecta.

Invata sa procesezi fotografiile

Fotografia perfecta

Procesarea finala a fotografiilor este de asemena parte din crearea unor imagini perfecte. Acest lucru nu inseamna insa ca trebuie sa exagerezi. In functie de fotografiile pe care le faci, unele vor avea nevoie de accente de culoare sau de intensificarea tuturor nuantelor. Altele, in schimb, pot necesita estomparea culorilor.

Procesarea fotografiilor nu este usoara, insa, ca toate celelalte metode mentionate mai sus, se poate deprinde in timp. Daca instruirea personala ti se pare dificila, atunci poti opta pentru cursuri. Astfel, vei invata rapid ce functii ai la dispozitie pentru procesarea fotografiilor tale, dar si cum sa le folosesti pentru a atinge potentialul maxim.

In concluzie, imbunatatirea stilului fotografic are la baza doua elemente majore: studiul si practica. Lucrurile noi pe care le inveti te vor ajuta sa-ti analizezi stilul si sa descoperi metodele de imbunatatire ale acestuia. Mai apoi, vei putea pune in practica ce ai invatat, iar, prin exercitiu repetat, vei reusi sa-ti imbunatatesti stilul personal de fotografiere.