fbpx

După cum bine știți, în dimineaţa zilei de 6 aprilie, doi arădeni, Rareş Bârsan – medic I.S.U. „Vasile Goldiş” Arad şi  Domiţian Giurgiu – pompier salvator în cadrul aceleaşi instituţii, au plecat în expediţia pe motociclete – Flames on Bikes – ce cuprinde traversarea Europei şi a Marocului. Scopul acestei expediţii este de a strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer din România, ajutând în acest fel Secţia de transplant medular din cadrul Clinicii “Louis Ţurcanu” din Timişoara. De asemenea, prin acest proiect se urmăreşte şi consolidarea relaţiilor între membrii  IPA Regiunea 1 Arad şi unităţile de pompieri, jandarmi şi poliţişti din Maroc. Pe perioada expediţiei, Rareş Bârsan va acorda asistenţă medicală gratuită comunităţilor din zonele izolate ale Marocului.

Drumul a decurs normal până la Zagreb, acolo fiind și punctul de oprire pentru prima zi. Chiar dacă nu a fost o zi însorită vremea nu le-a dat mari bătăi de cap înafara frigului și asta pentru că încă se aflau pe teritoriul lui. Fără peripeții și cu inimile pentru cauza propusă și-au continuat drumul spre Africa străbătând Alpii. După frigul din munți, unde au avut de înfruntat zăpada și poleiul, au fost întâmpinați cu căldură de către pompierii din Verona, loc în care au și înnoptat în sediul unor adevărați colegi de breaslă. Următoarea zi aveau de străbătut un traseu de  500 de kilometri pănă la Nisa. Din păcate primul oraș de popas francez nu a fost un loc de bun augur pentru motocicliștii arădeni, deoarece pe timpul nopții motocicletele au fost buzunărite, iar după inventarul făcut de dimineață, au ieșit pe minus cu câteva haine de stradă. 

Pic 07

Următoarele două zile i-au găsit tot pe riviera franceză. Barcelona a însemnat a cincea zi de traseu și totodată locul în care casa celor de la International Police Association (IPA) a fost oferită ca adăpost pentru cele două binemeritate zile de repaus. Aici s-au întîlnit cu președintele IPA căruia i-a fost expusă cauza, acesta asigurându-i că își va aduce contribuția pentru îndeplinirea acestui scop umanitar. Lucrurile se pare ca nu au fost întâmplătoare, pentru că tot aici s-au întâlnit și cu un coleg polițist din SUA care a promis că va mediatiza cauza și acolo. Au urmat 650 de kilometri până în Cartagena, după care, Gibraltarul. Aici s-a consemnat punctul de trecere către Africa.

SinPRO susţine acest proiect prin acordarea unui aparat foto Nikon 1 J1, care este folosit pentru surprinderea momentelor cheie din perioada expediţiei. Fotografiile de pe traseu sunt trimise în timp real (în limita posibilităţilor), aşadar fiţi cu ochii pe blogul nostru pentru actualizări şi accesaţi pagina de Facebook Flames on Bikes.