fbpx

Prima lună a anului 2013 aduce veşti bune pentru pasionaţii de fotografie: SKIN, unic importator Nikon în România, anunţă lansarea a două noi aparate foto din seria Nikon 1, J3 şi S1, precum şi două noi obiective: 1 NIKKOR VR 6.7-13 mm f/3.5-5.6 şi 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.0-5.6. 

Nikon 1 J3 este cel mai mic aparat din lume cu obiective interschimbabile. Cu un senzor în format CX de 14,2MP şi o sensibilitate cuprinsă între ISO 100 şi 6400, aparatul este dotat cu un procesor de imagine EXPEED 3A, extrem de rapid, ce permite cea mai ridicată viteză la fotografierea continuă, 15 cadre pe secundă cu focalizare automată, şi cel mai scurt timp de declanşare din lume, aproximativ 80ms. Butoanele de control minimaliste oferă accesul la modurile clasice de fotografiere, inclusiv manual, cât şi la o serie impresionantă de moduri speciale precum Captura Moment Optim sau Selectarea Inteligentă a Fotografiei.

Nikon 1 S1 inaugurează noua serie S, care oferă uşurinţă de utilizare şi portabilitatea unui aparat foto compact, dar calitatea imaginii şi viteza sistemului Nikon 1. Senzorul CX de 10,1MP este dublat de sistemul de procesare EXPEED 3A, care îi conferă aceeaşi viteză de record mondial ca şi în cazul J3. Sensibilitatea ISO este cuprinsă şi în cazul lui Nikon 1 S1 între 100 şi 6400.

Nikon 1 S1

Ambele aparate filmează în format Full HD 1080p, cu până la 60fps, dar şi cu încetinitorul, până la viteze de 1200 de cadre pe secundă. Sistemul de focalizare se bazează atât pe detecţia de fază, cât şi pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv în timpul filmării. Modul Creativ, disponibil la ambele modele, oferă o serie de filtre ce pot fi aplicate şi vizualizate înainte de a realiza fotografia. De asemenea, cu ajutorul modului Captura Moment Optim, aparatul redă cu încetinitorul acţiunea ce tocmai se petrece pentru a da posibilitatea fotografului de a alege cadrul dorit.

NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 este cel mai mic teleobiectiv cu zoom de 10X din lume. Versatilitatea este al doilea său punct forte, având o lungime focală echivalentă cu 27-270mm în format Full Frame. Aceste caracteristici îl recomandă ca alegerea perfectă pentru călătorii sau pentru momentele când nu se doreşte schimbarea mai multor obiective. Sistemul VR este indispensabil acestui model, oferind stabilizarea imaginii la distanţe focale mari şi în acţiune, iar exteriorul metalic adaugă stil şi oferă siguranţa unei construcţii solide.

Obiectivul grandangular 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 oferă un unghi larg celor care doresc să surprindă cât mai mult în cadru. Este perfect pentru fotografia de peisaj, dar şi pentru fotografierea în locuri strâmte sau pentru fotografia de stradă, fiind echivalent unui interval focal 18-35mm în format Full Frame. Obiectivul este dotat cu sistem de reducere a vibraţiilor VR, pentru fotografii cât mai clare, şi este extrem de robust şi stilat, exteriorul fiind realizat din metal.

NIKKOR VR 6.7-13mm

Noile aparate Nikon 1 vor fi disponibile la vânzare la SinPRO,  începând cu luna februarie.