fbpx

Ne aflăm în Săptămâna Mare, o perioadă importantă pentru creştini. În acest context, am fost invitat să fiu fotograful unui eveniment naţional cu tradiţie, intitulat Drumul Crucii, desfăşurat în câteva oraşe majore din România (precum Oradea, Arad, Deva, Hunedoara, Braşov sau Bucureşti). Lăsând la o parte încărcătura spirituală şi emoţională, Drumul Crucii este un eveniment impresionant, o producţie masivă cu peste 60 de actori amatori şi figuranţi, îmbrăcaţi în costume de epocă.

Pentru acest eveniment, SinPRO mi-a oferit şansa de a testa un aparat foto deosebit, inovativ şi interesant: Nikon 1 V2, împreună cu 3 obiective, 10-30mm, 30-110 mm şi 10 mm. Mi-am propus sa îi testez capacitatea de reacţie, viteza de focalizare, uşurinţa în folosirea de zi cu zi, dinamica contrastului, claritatea şi rezoluţia obiectivelor, rezultatele la un ISO ridicat. Voi fi obligat să fotografiez în contra lumină, in condiţii de soare puternic, în viteză – evenimentele derulându-se cu repeziciune, în săli de machiaj (cel mai probabil slab iluminate). În concluzie, va fi o săptămână grea pentru micul Nikon 1 V2. Îmi doresc să fie un partener de încredere, să demonstreze capacităţi greu de ghicit atunci când spui cuvinte precum “mirrorless sau compact”. Îl voi trata “fără milă” şi voi încerca să storc din el fotografii la fel de impresionante cum este şi acest eveniment.

Voi trimite câte o fotografie în fiecare zi a acestei săptămâni, iar la finalul evenimentului voi reveni cu un review, în care voi prezenta aparatul aşa cum l-am experimentat eu, cu metafore şi comparaţii şi din punctul de vedere al unui fotograf. Aşadar, dacă doriţi să vedeţi cum se prezintă un Nikon 1 V2, staţi cu ochii pe blogul SinPRO în următoarele zile!

Nikon 1 V2 - ISO 400, f:5,3, 1/125

Nikon 1 V2

Nikon 1 V2

DSC_1341

DSC_1733

 


Sorin Popa mai poate fi urmărit pe site-ul său sau/şi pe Facebook.