fbpx

Atunci cand te apuci de fotografie, nu exista formule magice care sa-ti aduca instant fotografiile perfecte. Primii pasi in acest domeniu ii faci exersand! Insa, pentru a face aceasta perioada mai usoara pentru tine, ti-am pregatit cateva trucuri!

Joaca-te cu setarile aparatului foto

Primii pasi in fotografie

Aparatele foto moderne au diverse programe de care te poti folosi pentru a crea fotografii uimitoare. In cazul acestora, toate setarile sunt prestabilite si se potrivesc unui anumit stil fotografic si unui anumit subiect de fotografiere. Insa, daca vrei sa descoperi metode noi si sa te familiarezi si mai mult cu aparatul tau foto, trebuie sa te joci cu setarile, sa le modifici si sa le incerci in fotografiile tale. Poti opta pentru tutoriale care sa te invete cum poti folosi functii speciale, cum ar fi Mod Prioritate Diafragma Automata sau Mod Prioritate Declansare Automata.

Invata sa vezi lumina prin obiectivul aparatului de fotografiat

Pasi simpli in fotografie

Felul in care te-ai obisnuit sa vezi lumina naturala se va schimba. Pentru a face fotografii reusite, trebuie sa studiezi sursele de lumina si efectul lor asupra imaginilor tale, trebuie sa stii cum sa te folosesti de acestea pentru a obtine rezultate uimitoare, pentru a crea jocuri de intensitate si de culoare. Invata sa vezi lumina prin obiectiv si vei fi cu un pas mai aproape de fotografiile reusite la care visezi!

Invata ceva nou in fiecare zi

Sfaturi pentru fotografii reusite

Ia aparatul foto cu tine peste tot! O plimbare iti va dezvalui o sumedenie de subiecte pentru fotografiile tale. Daca nu esti extrem de inspirat, poti opta pentru un mic proiect fotografic. Inainte de a pleca de acasa, fixeaza-ti anumite prioritati. De exemplu, poti urmari numai subiecte in miscare, poti opta doar pentru portrete, te poti axa pe jocurile dintre lumini si umbre sau pe descoperirea detaliilor unice din arhitectura orasului. Orice proiect ai alege, nu uita sa fii atent la lumina si la felul in care aceasta transforma ceva banal intr-o imagine unica.

Studiaza compozitia fotografica

Fotografia ca hobby

Fotografiile reusite sunt bazate pe o analiza a compozitiei, din care fotograful va afla ce trebuie sa includa si ce trebuie sa excluda din cadrul foto. Descopera detaliile unei compozitii chiar la tine acasa! Incepe cu un clasic cos de fructe plasat in fata unei ferestre. Observa nuantele fructelor si felul in care lumina le pune in evidenta. Concentreaza-te pe punctele interesante si elimina ceea ce nu ti se pare atractiv in imagine. De la un studiu simplu de compozitie ca acesta, vei ajunge sa vezi cadrele fotografiate cu alti ochi!

Provocari noi in fotografie

Tehnici fotografice de baza

Atunci cand nu mai stii ce sa fotografiezi, cand iti pierzi inspiratia sau pasiunea pentru fotografie, ai nevoie de proiecte noi, pe care poti sa ti le propui tu insuti. Poti redescoperi pasiunea pentru fotografie, daca o imbini cu un alt domeniu care te pasioneaza. Daca iti plac sporturile, atunci rezerva-ti o zi pentru fotografii cu tematica exclusiv sportiva. Propune teme sau subiecte pentru fotografiile tale si porneste in cautarea lor in fiecare zi!

Inspira-te de la alti fotografi

Cum incepi in fotografie

Alege cateva site-uri cu fotografii, cum sunt Flickr sau 500px, si incepe sa-ti cauti inspiratia! Vei gasi o sumedenie de fotografii uimitoare, pe care le poti studia in liniste. Gandeste-te la tehnica fotografica folosita, la tehnicile puse in practica, la constuctia imaginii, la felul in care este folosita lumina si asa mai departe. Toate acestea te vor ajuta in conturarea fotografiilor viitoare!

Cu aceste cateva sfaturi simple, iti poti incepe drumul in lumea fotografiei! Atentia la detalii te va ajuta sa progresezi si sa descoperi bucatile demne de a fi imortalizate din lumea care te inconjoara. Asa ca… start la fotografiat!