fbpx

Asociaţia Fotografilor Profesionişti FotoClubProArad propune artiştilor fotografi din întreaga ţară, şi nu numai, un eveniment inedit, unic în zona de vest şi susţinut de SinPRO.

Este vorba despre un set de workshop-uri de fotografie erotică susţinute de un maestru fotograf german, Harald Kroeher, recompensat cu numeroase premii în domeniu. Kroeher vine la Arad în perioada 22-25 august 2013, însoţit de fotograful Jimmy Hublet şi cu modelul profesionist Adrianna. Evenimentul este o continuare a Taberei Internaţionale de Fotografie ART-IMAGE, ediţia a II-a, care se va desfăşura în perioada 16-22 august  în judeţul Arad.

Cei care vor participa la workshop-urile propuse de artiştii germani vor avea ocazia să înveţe cele mai ascunse secrete ale fotografiei nud. Se vor organiza trei workshop-uri tematice:

1. Fotografia erotică cu ajutorul unei noi puneri în scenă a luminilor, umbrelor, gestul expresiei şi a accesoriilor;

2. Fotografia erotică în ambianţă dezolantă;

3. Nud în condiţii de lumină naturală (available light).

Înaintea acestora, pe 22 august participanţii vor avea ocazia, în regim de gratuitate, să cunoască echipamentul foto de studio şi accesoriile necesare. De asemenea se vor prezenta bazele teoretice şi implicaţiile practice ale fotografiei erotice: încadrare, compoziţie, expunere, iluminare, relaţia fotograf-model, make-up – şedinţă foto. Găsiţi mai multe informaţii în programul evenimentului prezentat mai jos, sau vă puteţi adresa preşedintelui FotoClubProArad, Nelu Scripciuc E.AAFR, A.FIAP, la telefon: 0744 281 987.


PROGRAM 

 

Perioada de desfăşurare: 22 – 25 august 2013

Traineri :  Harald Kroeher /Germania  şi Jimmy Hublet /Germania    

Locul de desfășurare : Arad, Pensiunea Miniş/Arad, Lacul Ghioroc şi Cetatea Şiria

Tarif : 100 euro/workshop/persoană.

Număr de participanți/workshop : 10 (maxim 12)/ workshop.

Servicii incluse în tarif : trainerii pun la dispoziţia cursanţilor echipament  de Flash profesionist  pentru studio şi outdoors; modelul profesionist Adrianna din Germania, care face parte din echipa instructorilor. De asemenea organizatorii pun la dispoziţie şi unul sau două modele autohtone.

Ce ar fi bine sa aveţi la voi: aparat foto DSLR, laptop cu photoshop CS5 free trial – www.adobe.com pentru a putea face selecţia şi editarea propriilor fotografii.

Cazare:  înnoptare cu pensiune completă la pensiunea Geza & Monica din  Miniş/judeţul Arad: EUR 45/persoana pe zi. Pensiunea are un total de 12 locuri.

Transport: participanţii îşi asigură transportul

Înscrieri : la  Nelu Scripciuc (tel: 0744281987) sau e-mail: fotoclubproarad@gmail.com

Data limită pentru înscrieri : 10.07.2013

Durata desfăşurării unui workshop : 9:00 – 19:00

Program Complementar (22 august 2013, de la 17:00 la 20:00): înainte de începerea workshop-urilor propriu-zise se va face prezentarea echipamentului foto de studio şi accesoriile necesare. De asemenea, se vor prezenta bazele teoretice şi implicaţiile practice ale fotografiei erotice: încadrare, compoziţie, expunere, iluminare, relaţia fotograf-model -make-up -şedinţă foto. Dupa terminarea fiecărui workshop se vor discuta şi se vor evalua rezultatele obţinute de către fiecare participant, aplicând şi câteva trucuri din Photoshop.

Notă : în caz de timp nefavorabil activitățile se pot reconfigura.


Workshop I – 23 august 2013

Fotografia erotică cu ajutorul unei noi puneri în scenă a luminilor, umbrelor, gestul expresiei şi a accesoriilor 

Instructor Harald Kroeher, asistat de Jimmy Hublet

Locaţie: Pensiunea Geza-Monica/Minis

Simplicitatea estetică pe de o parte, dar şi arta machiajului pe de altă parte, vor aduce în prim-plan frumuseţea corpului şi a feţei. Cu ajutorul micilor detalii, un nud sau un portet clasic se pot transforma într-un nud sau un portet erotic.

Toate acestea se vor demostra în cadrul workshop-ului, printr-o muncă omogenă, cu ajutorul unui model experimentat şi a unor accesorii necesare, asigurate de către fotograful Harald Kröher, cu și pentru participanţii la workshop. Modelul, cu o expresie puternică a feţei şi a corpului ei, înţelege/ştie cum să pozeze, făcând astfel participanţilor munca mai uşoară, având ca rezultat fotografii foarte reușite.

Participanţilor li se va explica faptul că nu doar cu ajutorul luminilor şi a umbrelor, ci şi cu ajutorul gesticii, expresiei, accesoriilor, cu puneri noi în scenă se pot realiza şi elabora fotografii care să cuprindă toate aspectele acestui domeniu fotografic. Abstractizarea luminii, a umbrelor, formelor, accesoriilor, dar şi a situaţiilor în care lumina va fi folosită într-un mod neobişnuit, vor duce în cadrul acestui workshop la crearea unor imagini a căror atracţie le face să fie speciale. Vor lua astfel naştere fotografii nud clasice, având o erotică/senzualitate feminină, dar şi obraznică. Punctul de focalizare va da privitorului senzaţia de depărtare, dar în acelaşi timp şi de o apropiere intimă.

Se va demostra în cadrul acestui workshop cum anumite situaţii cu lumini diferite, vor deveni specifice pentru domeniul fotografiei nud. Lumina, ca izvor a apariţiei eroticului.

Toate luminile şi aranjarea acestora vor fi explicate, dar va avea loc şi  măsurarea acestora cu ajutorul unui exponometru. Se va arăta/explica şi se vor putea folosi diferite filtre, care sunt necesare pentru realizarea acestui tip de fotografie. Se va pune valoare şi accent pe decupaj, montaj, precum şi pe mesajul artistic al lucrării. Totodată, se va demostra, cu ajutorul schimbărilor micilor detalii, cum se poate transforma o situaţie plictisitoare în una de o senzualitate estetică.


Workshop II – 24 august 2013

Fotografia erotică în ambianţă dezolantă

Instructor Harald Kroeher, asistat de Jimmy Hublet

Locaţie: Cetatea de la Şiria şi o zonă industriala dezafectată

Nu se va merge doar pe clasicele poziţii ale acestui domeniu al fotografiei, ci se vor demonstra şi altele noi. Modelul folosit în acest workshop este predestinat fotografiei nud clasice. Se vor folosi, ca fundal, ruine şi locaţii industriale dezafectate. Compoziţiile care se  realizează cu ajutorul luminii, a reflectoarelor şi a Flash-ului dau ocazia participanţilor de a lua parte la o muncă creativă de echipă. O reprezentare erotică şi lascivă a clasicei Eva in ambianţă dezolantă va fi  un motiv de încântare pentru participanţi.

 Acest workshop a pus accentul şi pe partea tehnică: pentru portretele nud –  distanţă focală fixă (acolo unde este posibil), filtru gri pentru claritatea corpului şi teleobiectiv 70-200mm (dacă se poate L:2,8).


Workshop III – 25 august 2013

Nud în condiţii de lumină naturală (available light)

Instructor Jimmy Hublet, asistat de Harald Kroeher

Locaţie: Pensiunea Geza-Monica/Miniş

Fotografie în afara studioului şi fără un sistem scump de iluminare? Da, este posibil. Este partea provocatoare a artei fotografice în domeniul nudului. Vom dobândi un plus de experienţă, făcând fotografii fără marea influenţă a luminii de studio şi a decorului de fundal. Ne vom folosi doar de dezolantul decor industrial, de un model care va fi fotografiat doar în lumină naturală. La finalul acestui workshop participanții vor ajunge la concluzia că si fără prea mult ajutor tehnic, se pot realiza fotografii impresionante.

Sursă foto