fbpx

Fotografia de portret este una dintre cele mai apreciate atat de fotografii profesionisti, cat si de cei amatori. Cu toate ca nu este extrem de dificil de realizat, faptul ca se fotografiaza un subiect uman poate aduce diferite provocari. Prin urmare, este important sa tii cont de anumite aspecte atunci cand vrei sa realizezi cele mai frumoase portrete.

Pregatirea subiectului pentru fotografia portret

Pregatirea subiectului pentru fotografia portret

Atunci cand fotografiezi un portret, trebuie sa pregatesti subiectul fotografiat de dinainte. Desi este vorba de o persoana, vei fi surprins de diferitele reactii pe care le poate avea aceasta. Tocmai de aceea este recomandata o discutie inainte. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca subiectul este confortabil si ca se poarta natural. Daca insa acest lucru este dificil, datorita emotiilor, poti alege un anumit decor sau poti cere persoanei fotografiate sa faca o actiune sa tina un obiect in timpul sedintei foto, pentru a-i distrage atentia.

Alegerea celor mai bune detalii pentru portrete

Alegerea celor mai bune detalii pentru portrete

Detaliile unui portret sunt intotdeauna cele care capteaza atentia privitorilor. Din acest motiv, este indicat sa alegi un anumit detaliu. Poti incepe cu ochii, pentru ca acestia sunt de obicei centrul atentiei pentru persoanele care privesc fotografia ulterior, in special daca au o culoare puternica sau sunt deosebit de expresivi. De asemenea, te poti concentra pe sursa de lumina si pe felul in care aceasta pune in evidenta o anumita trasatura a subiectului fotografiat. O alta optiune ar fi sa te concentrezi asupra unei expresii faciale. Zambetul si nu numai, poate chiar o grimasa sau o lacrima, pot fi alegeri ideale pentru detaliile portretelor realizate de tine.

Pentru ca fotografiile tale sa fie cu adevarat deosebite, poti incerca sa surprinzi portretele in diverse moduri. Fie alegi sa surprinzi in mod candid figura unei persoane, fie sa-i acorzi un accent misterios, capturand portretul unei persoane cu fata ascunsa intr-un fel sau altul. In acest al doilea caz, poti opta chiar si pentru fotografii cu spatele unei persoane sau pentru portrete de grup.

Compozitia fotografiei de portret

Compozitia fotografiei de portret

Compozitia fotografiei trebuie sa fie aleasa intr-un mod cat mai natural si mai interesant. Pentru o compozitie speciala, poti alege sa faci fotografia dintr-o zona care se afla sub sau deasupra subiectului. In plus, poti alege sa concentrezi compozitia fie pe figura subiectului, fie pe intreg corpul. La acestea poti adauga si o perspectiva in alb-negru, in culori intense sau in HDR pentru mai multa complexitate si unicitate.

Fotografiile tale cu portrete vor fi din ce in ce mai frumoase daca exersezi. Trebuie sa incerci cat mai multe stiluri de compozitie, dar si cat mai multe detalii din imaginile cu subiectele tale, pentru a surprinde cele mai interesante portrete. Asteptam si sugestiile tale pentru fotografia de portret, care te-au ajutat sa faci poze deosebite!