fbpx

Pentru fiecare accesoriu ataşat bliţului de studio am folosit acelaşi unghi al camerei foto, manechinului şi al bliţului. Temperatura de culoare variază în functie de fiecare modificator, uneori fiind o diferenţă destul de mare, undeva la 500º Kelvin.

Unghiul bliţului faţă de manechin este de aproximativ 35-40ª şi nu chiar la clasicul 45ºC. Am ales acest unghi pentru a evidenţia cât mai bine unghiul “de atac” al luminii asupra manechinului. După cum puteţi vedea în imagini, există diferenţe majore între modificatoarele de lumină. O mică asemănare este între reflectorul standard (cu şi fără honeycomb) şi voleţi (cu şi fără grid). Voleţii, permiţând un control mai bun al direcţionării luminii, deşi în unele cazuri în care manechinul este prea aproape de fundal (ceea ce nu este indicat), pot “vărsa” lumina pe fundal, deoarece cele patru uşite funcţionează independent, permiţând luminii să scape puţin pe la colţurile acestora.

Beauty Dish  

(cu honeycomb)

(fără honeycomb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Octobox 95 cm

(cu honeycomb)

octobox 95 cm

(fără honeycomb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reflector Standard

reflector  standard

(cu honeycomb)

Reflector 2

(fără honeycomb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snoot

Snoot 1

(fără honeycomb)

snoot 2

(cu honeycomb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Softbox

softbox 1

(cu honeycomb)

softbox 2

(fără honeycomb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voleti

voleti 1

(cu grid)

voleti 2

(fără grid)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data viitoare voi aplica aceste tehnici de iluminare asupra unui model (unei persoane), pentru a se vedea cât mai bine care sunt diferenţele dintre ele.


Adrian Zaharia mai poate fi urmărit pe site-ul său şi pe Facebook.