fbpx

Iluzia de levitatie in fotografie este unul dintre cele mai interesante trucuri vizuale de realizat! Cu putin exercitiu, poti face si tu astfel de fotografii uimitoare, in care subiectul pare ca pluteste cu adevarat.

Pasi simpli pentru realizarea fotografiilor cu iluzia de levitatie

Trucuri fotografice – iluzia de levitatie

Trucuri fotografice – iluzia de levitatie

Chiar daca nu este un truc foto in sine, fotografiile cu subiecti care leviteaza se pot realiza extrem de usor in Photoshop.

Trebuie sa faci doua fotografii pentru fiecare cadru de levitatie: o fotografie in care apare subiectul si una in care fotografiezi numai decorul.

Foloseste un trepied. Astfel, vei avea siguranta ca nu ai modificat deloc unghiul de fotografiere sau dimensiunile scenei captate.

Mai intai, fotografiaza decorul gol, fara subiect si fara materialele aditionale, care vor ajuta ulterior la iluzie.

Decor

Pentru prima fotografie, subiectul a fost asezat pe o masa, tinandu-se de un maner de la usa, dand impresia ca zboara dinspre acesta.

Fotografia 1

Pentru cea de-a doua fotografie, subiectul a fost urcat pe un scaun imbracat intr-un material inchis la culoare.

Fotografia 2

Acum ca ai cele doua fotografii, pentru fiecare set, trebuie sa le deschizi in Photoshop, in layere diferite, cu subiectul in primul layer si cu scena in cel de-al doilea layer. Selecteaza primul layer si sterge scaunul/masa cu Eraser Tool! Fotografia cu iluzia de levitatie este gata!

Urmeaza sfaturile noastre si adu si tu magia in fotografiile tale!

Sursa foto