fbpx

În urma unei întâmplări din această săptămână am hotârăt să abordez un subiect tabu pentru acest articol. Până acum am fost un fel de Toma Necredinciosul în privinţa filtrelor de protecţie a obiectivelor şi ecranelor de protecţie. Asta până lunea trecută, când în showroom a venit un domn care dorea un ecran de protecţie. Până aici, nimic interesant. Totuşi, în momentul în care lângă noul ecran de protecţie a fost aşezat şi un ecran spart, din Toma Necredinciosul am devenit Toma cel Curios.

Povestea clientului este una scurtă şi suna aşa: L-am scăpat din mână (aparatul foto) şi s-a dus cu ecranul direct într-o piatră. N-am crezut că scap fără ecran spart. Povestea a fost, de fapt, ceva mai lungă, dar mintea mea, în loc să asculte, punea la cale un plan pentru a ajunge în posesia acelui ecran spart, pentru a-l fotografia pentru acest articol.

Concluzia este simplă: cât eşti dispus să plăteşti pentru siguranţa aparatului tău? Preţul unui LCD sau al unui ecran de protecţie care nu depăşeste 40 lei?

Sfaturile noastre sunt:

1. Ai ecran mobil? Ţine-l închis când nu ai nevoie de el.

2. Ai protecţie de ecran detaşabilă? Ţine-o pe aparat. Ai pierdut-o? Fă rost cât mai rapid de una nouă.

3. Ai ecran fix fără protecţie? Ia-ţi ecran de protecţie.

4. Ai aparat foto cu două ecrane? Nu-i nimic! Există kituri care conţin şi protecţie pentru ecranul superior.