fbpx

Revizia este o operație de întreținere a aparatului fotografic recomandată o dată pe an sau la intervalele de zeci de mii de cadre trase. Mulți neglijează aceste operații de întreținere și le amână, riscând astfel pierderea capacității de funcționare optimă a aparatului.

Schimbarea frecventă a obiectivelor aduce niște oaspeți neinvitați în interiorul aparatului. Adeseori, praful de pe senzor nu se poate observa din prima și este bine dacă îl depistăm din timp.

În cazul în care îți tot apar niște pete închise la culoare pe fiecare fotografie, sunt șanse mari că ai praf pe senzor, sau scame sau fire sau…în fine, e murdar. Fiind vorba de aparate cu obiective interschimbabile este aproape inevitabil ca praful să nu intre în aparat, cel puțin pe oglindă dacă nu pe senzor. Este o aventură adevărată să-ți cureți singur interiorul aparatului, aventură pe care nu o recomand nimănui.

Există persoane pregătite tehnic care dispun de condiții potrivite (spații cu foarte puțin praf în aer) pe care nu le vei găsi în interiorul apartamentului, oricât să te chinui. Particulele de praf care atacă electronicele sunt de cele mai multe ori greu de detectat cu ochiul liber. Sunt mai multe feluri de particule, unele, venind din mediul umed, devin foarte dificile de îndepărtat.

Eu nu-mi mai bat capul cu senzori murdari de când există service-ul de la SinPRO.

Recomand cu încredere nu numai pentru curățare de senzori, ci și pentru recuperarea datelor de pe carduri sau calibrarea monitoarelor și imprimantelor, calibrarea aparatelor și obiectivelor și nu în ultimul rând, reparații.

 https://sinpro.ro/service/